info@isierrezistans.com (0212) 640 87 58 08:00 - 18:00

İletişim

Rezistans

Rezistans

Rezistans, elde ettiği elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirme görevi olan direnç tellerinin genel adıdır. Bu ürünler yüksek sıcaklıklara karşı yüksek direnç ve dayanım gösterebilir. Kullanım amacı ve türüne göre nikel, demir, krom, alüminyum ve quartz gibi farklı malzemelerden üretilirler.  Öncelikle ısınma teknolojisinde ev ve endüstriyel amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Bunun yanında rezistans çeşitleri elektrikli ev aleti, termostat, tekstil ve ağır sanayi gibi birçok alanda da kullanılır. İhtiyaca ve üretildiği malzemeye göre farklı çeşitleri vardır. Son yıllarda yaşanan gelişmeler ile birlikte rezistanslar çok daha farklı alanlarda kullanılabilir hale geldi. Rezistans teli elektrik akımına karşı yüksek direnç gösterir. Bu süreçte iki ucu arasındaki gerilim artar ve direnme gücü ile birlikte ısınmaya başlar. Fişek, otoklav, serpantin, çember ve boru gibi farklı rezistans türleri vardır.

Rezistans Nasıl Çalışır?

Rezistans çalışma prensibi aslında çok basittir. Bu ürünler farklı malzeme, şekil ve güçte üretilir. Modeli ve türü ne olursa olsun ucunda yer alan elektrik verme görevini yerine getirecek iki tane bağlantı noktası vardır. Bu noktalarda 220 volt için nötr ve faz bağlantı noktaları uygulanmaktadır. 380 V modellerde ise iki tarafa da çift faz uygulaması yapılır.

Rezistanslar krom, demir, alüminyum, quartz gibi ısıya dayanıklı malzemelerden üretilir. Bu nedenle bu ürünler ısıya karşı direnç gösterir.  Rezistanslar bağlı olduğu sistem üzerinden elektrik enerjisini alır. Belirli bir direnç noktasına yani sıcaklığa geldiğinde ise bu elektrik enerjisini ısıya çevirir.  Böylece kullanım amacına göre istenen düzeyde ısı alınabilir. Rezistanslarda kullanım amacı ve ısı ihtiyacına göre farklı güç ve özelliklerde rezistans modelleri tercih edilebilir.

Rezistans Nerelerde Kullanılır?

Rezistans  çok geniş bir kullanım amacına sahiptir. Öncelikle bu ürünler endüstriyel alanlarda kullanılıyor. Isıtma ihtiyacının olduğu her alanda bu rezistans modelleri kullanılabilir. Tekstil sektöründen kimya sektörüne, lastik sektöründen plastik sektörüne, otomotiv sektöründen enerji sektörüne kadar birçok alanda kullanılmaktadır.

Rezistans modelleri aynı zamanda gıda sektörü, elektrik ve elektronik sektörü, tarım sektörü ve hayalet sektörü gibi alanlarda da kullanılıyor. Bunun yanında küçük ev aletleri ve ısınma alanlarında da farklı rezistans modelleri kullanılabiliyor. İhtiyacınız olan her türlü rezistans için firmamıza ulaşabilirsiniz.

Bilgi Alın!