info@isierrezistans.com (0212) 640 87 58 08:00 - 18:00

İletişim

Endüstriyel Rezistans Çeşitleri

Endüstriyel Rezistans Çeşitleri

Endüstriyel rezistans çeşitleri çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılır. Yani sanayi alanlarında ısıtma süreçlerinde ihtiyaç olan rezistans ve ısıtıcılar bunlardır. Yani bu ürünler ihtiyaç olması halinde sanayi alanındaki ısıtma performanslarını gösteren özel ısıtıcı modelleridir. Her türlü endüstriyel sektörde üretim alanları ve sahalarında kullanılır. Bu rezistansların ısıtma dışında diğer bir görevi ise alandaki genel ısı dengesini sağlamaktır. Sanayi alanında ihtiyaç duyulan rezistanslarda her zaman uzun ömürlü kullanım ve yüksek performans için en kaliteli ürünler tercih edilmelidir.

Endüstriyel rezistans çeşitleri üretim alanlarında ürünleri belirlenen süre boyunca istenen sıcaklıkta tutabilir. Bu ürünler cam ergitme, demir çelik sanayii, seramik üretimi, kireç ve çimento gibi alanlarda yoğun bir şekilde kullanılıyor.  Tüm endüstriyel üretim tesisinde üretim süreçlerinde kullanılıyor.  Bu fırınlardaki ısıtma, pişirme ve ergitme işlemleri endüstriyel rezistanslar sayesinde kullanılır. Bu ürünlerin çalışma sistemleri de kullanım amacına göre değişir.

Endüstriyel rezistanslarda katı ve sıvı haldeki hammaddeleri yüksek sıcaklıklarda işlemek mümkün olur. Hammadde işlenirken aynı zamanda sıcaklığı sabit tutmak da mümkün olur.

Endüstriyel Rezistans Çeşitleri Nerede Kullanılır?

Endüstriyel rezistans çeşitleri her türlü sektördeki üretim alanlarında kullanılır. Bu alanlarda ısı dengesini sağlamak adına yüksek performans gösterirler. Öncelikle ihtiyaçlara en uygun modeller seçilmelidir. Bu konuda gerekirse firmamızdan danışmanlık hizmetlerini de alabilirsiniz.

Bu rezistanslar yüksek ısıtma ve sabit tutma performansları ile üretim alanını belirlenen sıcaklığa kısa sürede çıkarmayı sağlar. Bu sayede üretim alanınızı belirlenen sıcaklıkta tutabilirsiniz. Üretim alanında yer alan havanın sirkülasyonunu sağlar ve ortamın çok daha hızlı şekilde ısınmasında pay sahibi olur. Bu rezistanslar genellikle fabrika alanlarında kullanılıyor.  Bunun yanında fuarlar, seralar, şantiyeler ve atölyelerde kısacası birçok kapalı mekanda kullanılabilirler.

Endüstriyel Rezistans Çeşitleri Ne İşe Yarar?

Endüstriyel rezistans çeşitleri kimyasal reaksiyon ile çalışıyor. Bu sayede içinde bulunan hammaddeyi farklı hale getirmede etkili olur. Fırınlar çalışma sistemlerinde heterojen ve homojen denge kanunlarına göre reaksiyonu ortaya çıkarır. Sistemlerde basınç ve sıcaklık ile birlikte kimyasal değişimlere uğrayan maddeler kolaylıkla işlenebilir.

Endüstriyel rezistans çeşitleri yüksek sıcaklıklarda çalışma performansı sağlar. 400 dereceden daha yüksek sıcaklıklarda performans gösterir. Ayrıca 1500-1600 dereceye kadar çalışabilir. En yüksek sıcaklıkta çalışan rezistans türleri arasındadır.  400 dereceden daha düşük seviyede olan rezistanslar ocak sınıfında olur.  Endüstriyel rezistanslarda çalışma performansı çok daha yüksek olur.

Bu rezistanslarda katı ve sıvı maddelerde yüksek sıcaklıklarda değişim gerçekleşmesi mümkün olur. Yani demir, metal gibi çok yüksek sıcaklıklarda değişeme uğrayacak maddelerin işlenmesi adına endüstriyel rezistans çeşitleri kullanılır. Her türlü madde üzerinde bur rezistanslar ile endüstriyel alanlarda üretim süreci yapılabilir.

Bu rezistanslar tamamen ihtiyaçlara uygun olarak üretilir. Firmamız her ihtiyaca uygun projelendirme, üretim ve kurulum süreçlerini yapıyor.

Endüstriyel Rezistans Fiyatları

Endüstriyel rezistanslar endüstriyel alanda kullanılan dayanıklı hammaddelerin işlenmesi için özel olarak tasarlanan ürünlerdir. Bu ürünlerde ısıtma işlemi dışında birçok uygulama da yapılır. Aynı zamanda ısıtma sonrası madde değişimi olunca soğutma işlemi de yapılmaktadır. Bu rezistanslar birçok maddede dayanıklılık ve mukavemetin artmasını sağlar. Tabii bu rezistanslar tamamen farklı boyut ve güçlerde üretiliyor.

Endüstriyel rezistans fiyatları hakkında tamamen projenize göre fiyat verilmelidir. Bu ürünlerde çeşitlilik çok yüksektir ve her zaman farklı ürünler tercih edebilirsiniz.  Bu rezistanslar kurutma, tavlama, meneviş, tünel, atmosfer kontrollü kaynak, vakumlu ve ergitme gibi amaçlar için kullanıldığından rezistans türüne göre bir değerlendirme sonrası fiyat teklifi verilir.

Bilgi Alın!